onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
94 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Evde kullandığımız temizlik maddeleri ve diğer kimyasal maddelerin zararları şunlardır:

  • Ciltteki kiri temizlemek için kullanılan katı ve sıvı sabunlar, aşırı miktarda kullanıldığında cilt kuruluğuna, alerjik reaksiyonlara ve mikrop yayılmasına neden olabilir. Ayrıca sıvı sabunlar plastik ambalaj gerektirdiği için çevre dostu değildir.
  • Saçlardaki kir, toz ve yağları arındırmak için kullanılan şampuanlar, yapısında birçok kimyasal madde içerir. Bu kimyasallar alerjiden kansere kadar çeşitli yan etkilere yol açabilir. Fazla kullanılması saç dökülmesine neden olabilir.
  • Diş çürümelerini önlemek için kullanılan diş macunları, aşırı miktarda kullanıldığında diş minesinin aşınmasına neden olabilir. Florürlü diş macunlarının uzun süre kullanılması kalıcı diş rengi bozukluğu, mide rahatsızlıkları ve deri döküntüleri yapabilir. Ayrıca su kirliliğine neden olabilir.
  • Dezenfekte etmek için kullanılan çamaşır suyu gibi ürünler, solunduğunda tehlikeli olacak birtakım uçucu kimyasallar içerir. Bu kimyasallar karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas ve dalakta hasara neden olabildiği gibi, merkezi sinir sistemini etkileyerek depresyon, sinirlilik ve hiperaktiviteye de yol açabilir. Ayrıca kanalizasyon sistemindeki yararlı bakteri ve mikroorganizmaları öldürerek su kirliliğine katkıda bulunur.
  • Temizlik yaparken kullandığımız diğer kimyasal maddeler de ciltte tahrişe, solunum yolu rahatsızlıklarına, göz yanmasına, baş ağrısına ve yorgunluğa neden olabilir. Ayrıca bu maddeler biyolojik olarak parçalanmadığı için su ve toprak kirliliğine sebep olur.

Bu zararlı etkilerden korunmak için doğal yöntemlerle hazırlanmış temizlik ürünlerini tercih edebilir veya alışveriş yaparken alınan kimyasalların yapısında hangi katkı maddesi kullanıldığına ve bu katkı maddelerinin fayda ve zararlarına mutlaka dikkat edebilirsiniz.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...