onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
82 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Simya, eski zamanlarda uğraşılan ve bugünkü kimya, metalürji ve benzeri birçok bilim dalına temel oluşturan denemeler yoluyla yapılan çalışmalardır. Simya, maddelerin doğasını, özellikle de metallerin altına dönüştürülmesini ve yaşam iksirinin bulunmasını araştırmıştır. Simya, MÖ 6. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Avrupalılar, Çinliler, Hintliler ve Araplar tarafından ilgi görmüştür. Simya, kimyanın tarihsel gelişiminde önemli bir rol oynamıştır.

Simyacı ise simya işiyle uğraşan kişiye denir. Simyacılar, elementlerin, bileşiklerin ve reaksiyonların doğasını anlamaya çalışmış ve çeşitli ilaçlar, merhemler, tentürler ve iksirler üretmişlerdir. Simyacılar, sülfirik asit, nitrik asit, hidroklorik asit, kostik, civa, kireç gibi birçok maddeyi bulmuşlardır. Simyacılar ayrıca imbik, fırın, kroze gibi birçok malzemeyi geliştirmişlerdir. Simyacılar ayrıca damıtma, çözme, süzme, mumyalama, katılaştırma, mayalama gibi günümüzde kimyada kullanılan yöntemleri geliştirmişlerdir.

Simya ve simyacı kavramları günümüzde de ilgi çekmektedir. Bazı araştırmacılar simyanın mistik ve felsefi yönlerini incelemektedir. Bazı fizikçiler ise maddelerin dönüşümünün mümkün olduğunu göstermektedir. Simya ve simyacılık tarihin seyrini değiştiren bir olgudur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...