onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
4 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde tarafından 27 252 824

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Nükleik asitlerin keşif süreci, 19. yüzyılın sonlarında başlayan ve 20. yüzyılın ortalarına kadar süren önemli bilimsel çalışmaları içerir. İşte bu süreçte yapılan bazı temel çalışmaların özeti:

  1. Friedrich Miescher’in Keşifleri (1869): İsviçreli biyokimyacı Friedrich Miescher, akyuvarlarda ve balık spermi ile yumurtalarının çekirdeğinde nükleik asitlerin varlığını gözlemlemiştir. Bu moleküllere “nüklein” adını vermiş, daha sonra bu moleküller nükleik asit olarak adlandırılmıştır.

  2. Oscar Hertwig’in Hipotezi (1884): Oscar Hertwig, nükleik asitlerin kalıtımın aktarılmasından sorumlu kimyasallar olduğunu ileri sürmüştür.

  3. Robert Feulgen’in DNA Boyama Tekniği (I. Dünya Savaşı Yılları): Alman kimyager Robert Feulgen, DNA’nın kromozomların içerisinde bulunduğunu gösteren bir DNA boyama tekniği geliştirmiştir.

  4. Phoebus Levene’in Nükleotit Keşfi: Phoebus Levene, nükleik asit moleküllerinin temel biriminin nükleotit olduğunu ispatlamıştır.

  5. Frederick Griffith’in Deneyleri (1928): Frederick Griffith, kalıtım materyalini aktaran molekülün varlığını tespit etmek amacıyla çeşitli deneyler yapmış, ancak bu maddenin ne olduğunu bulamamıştır.

  6. Avery, MacLeod ve McCarty’nin Çalışmaları (1944): Oswald Avery, Colin MacLeod ve Maclyn McCarty, Griffith’in deneylerini geliştirerek dönüşümden sorumlu maddenin DNA olduğunu belirlemişlerdir.

  7. Hershey ve Chase’in Deneyi (1952): Alfred Hershey ve Martha Chase, genetik materyalin DNA olduğunu kanıtlayan deney yapmışlardır.

Bu çalışmalar, nükleik asitlerin keşfinin ve genetik bilimin temellerinin atılmasında kritik rol oynamıştır. Nükleik asitlerin keşfi, modern biyoloji ve genetik mühendisliğinin gelişimine zemin hazırlamıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...