onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
2 kez görüntülendi
Psikoloji kategorisinde tarafından 7 50 149

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 22 57

Güvenilirlik, zekâ testlerinin tutarlılık ve güvenilir sonuçlar üretme yeteneğini ifade eder. Bir zekâ testinin güvenilir olması, testin tekrarlanan uygulamalarında aynı veya çok benzer sonuçlar vermesi anlamına gelir. Yani, bir kişi aynı zekâ testini farklı zamanlarda uyguladığında, sonuçlar arasında önemli bir sapma olmamalıdır. Güvenilir bir test, ölçmek istediği özelliği (bu durumda zekâyı) tutarlı bir şekilde ölçebilmelidir. Bu, testin sonuçlarının zaman içinde ve farklı koşullar altında istikrarlı olduğunu gösterir.

Bilimsel araştırmalarda referans alınan değerler, zeka testlerinin güvenilirliği açısından önemlidir. Sıradan zeka testleri her zaman tam ve kesin sonuçlar vermezken, çoklu zeka testleri gibi bazı testler daha seçici ve dolayısıyla daha güvenilir kabul edilir. Güvenilirlik, bir zeka testinin kalitesini ve kullanımının uygunluğunu değerlendirmede kritik bir faktördür.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...