onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Mantık kategorisinde tarafından 12 52 210

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Kavram, soyutlama ve genelleme arasındaki ilişki, bu üçünün de nesnelerin ya da varlıkların genel özelliklerini ön plana çıkarması ve özel durumlarını göz ardı etmesi şeklinde açıklanabilir. Soyutlama, somut nesnelerden ayrılamayan nitelikleri düşünce düzeyinde ayırma işlemidir. Örneğin, bir elmanın kırmızı rengini diğer özelliklerinden ayrı olarak düşünmek soyutlamadır. Genelleme ise, birbirine benzeyen varlıkları ortak özellikleri ile düşünmektir; mesela, çeşitli meyvelerin ortak özelliklerinden yola çıkarak “meyve” kavramına ulaşmak gibi. Kavram ise, nesnelerin zihinde soyutlama ve genelleme yoluyla elde edilmiş tasarımıdır ve bir nesnenin hal ve durumunu değil, genel bir anlam ifade eder.

Bu bağlamda, kavramlar zihinsel oluşumlardır ve insanların tanıma, ayırt etme, seçme ve birleştirme işlemlerinde kullanılır. Kavramsal soyutlama, belirli bir amaç için bir kavramın ilgili yönlerini seçerek diğer özelliklerini filtreleyerek genel bir kavrama ulaşma işlemidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...