onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 1 3 10

Bayrak, bir ulusun sembolüdür ve genellikle milli kimliği temsil eder. İşte bayrak denilince akla gelen üç önemli kavram:

  1. Vatan Sevgisi: Bayrak, vatan sevgisinin bir ifadesidir. İnsanlar bayrağa duydukları sevgiyle ülkelerine olan bağlılıklarını ifade ederler.

  2. Bağımsızlık: Bayrak, bir ulusun bağımsızlığını simgeler. Bağımsızlık mücadelesi veren milletler için bayrak, özgürlüğün sembolüdür.

  3. Hür Yaşam: Bayrak, hürriyeti ve insan haklarını temsil eder. İnsanların eşitlik, adalet ve özgürlük içinde yaşama arzusu bayrağın altında birleşir.

Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı da kırmızı zemin üzerine beyaz bir hilal ve sekiz köşeli yıldızla oluşur. Kırmızı, şehitlerin dökülen kanlarını temsil ederken, hilal ve yıldız farklı yorumlara sahiptir. Bazılarına göre İslamiyet’in sembolüdür, bazılarına göre ise 1389 tarihli I. Kosova Muharebesi sırasında oluşan kan gölüne yansıyan Ay’dan esinlenilmiştir. Bu semboller, Türk milletinin tarihini ve değerlerini yansıtan anlamlı bir şekilde bir araya gelir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...