onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Suyun elektrolizi genellikle doğru akım (DC) ile yapılır çünkü suyun elektrolizi, sudaki iyonları oluşturmak için bir elektrot üzerinde kimyasal bir tepkime gerektirir. Elektroliz, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemidir. Bu ayrıştırma işlemi, maddenin elektron vermesinden veya almasından kaynaklanır.

Elektroliz işlemi için doğru akım kullanılarak yapılır. Doğru akım sayesinde, sıvı içerisindeki iyonlar kolaylıkla göç hareketi yaparlar. Fakat alternatif akımda bu hareket mümkün olmamaktadır. Alternatif akımda yön değişmesi olduğu için, iyonlar göç hareketi yapamazlar. Bu nedenle elektrolizde alternatif akım kullanılmamaktadır.

Alternatif akımın elde edilmesi için kullanılan araçlara da alternatif akım kaynakları denir. Alternatif akım kaynaklarında akım, manyetik alan içinde eşit zaman araklarında dönen bobinlerle (tel sarım) elde edilir. Ancak, alternatif akım doğru akıma çevrilir, ondan sonra kullanılabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...