onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde tarafından 3 22 57

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Japonya, Doğu Asya’da, Büyük Okyanus’ta bir ada ülkesidir. Kuzey enlemi 24° ile 46°, doğu boylamı 123° ile 146° arasında yer alır. Japonya’nın coğrafi yapısı, 6.852 adadan oluşan bir takımadalar zinciridir ve bu adaların en büyükleri Honshu, Hokkaido, Kyushu ve Shikoku’dur. Ülkenin yüzölçümü yaklaşık 377.973 km²’dir ve çoğunlukla dağlık alanlardan oluşur. Japonya’nın en yüksek noktası, kutsal kabul edilen ve bir yanardağ olan Fuji Dağı’dır.

Japonya’nın nüfusu, 2024 itibarıyla yaklaşık 122.888.707 kişidir ve dünyanın en kalabalık on ikinci ülkesi olarak bilinir. Nüfusun büyük bir kısmı, Tokyo, Osaka ve Nagoya gibi büyük metropol alanlarında yoğunlaşmıştır.

Yer şekilleri açısından Japonya, %80’i dağlarla kaplıdır ve 200’ü aktif olmak üzere yaklaşık 60 yanardağa ev sahipliği yapar. Ülkenin coğrafyası, sık sık depremlerle ve tayfunlarla etkilenir, bu da Japonya’nın doğal afetlere karşı dikkatli bir şekilde hazırlıklı olmasını gerektirir.

İklimi ise, muson bölgesi ile ılıman bölgenin birleştiği noktada yer alması nedeniyle, genellikle ılıman ve nemlidir. Japonya’da dört mevsim yaşanır ve Haziran ortalarında başlayan yaz mevsimi ılık ve nemli geçer. Kış ayları ise Pasifik kıyılarında genellikle güneşli ve yumuşak, Japon Denizi kıyılarında ise bulutlu ve kar yağışlı olabilir. Hokkaido bölgesi, sert kışlarıyla bilinirken, Eylül ayında ülkenin iç kesimlerinde şiddetli rüzgarlar, tayfunlar ve sağanak yağışlar görülebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...