onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Peygamberimizin Hayatı kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Münâfikûn Sûresi, Kuran-ı Kerim’in 63. sûresidır ve 11 âyetten oluşur. Bu sûre, Medine’de nâzil olmuştur ve ismini 1. âyette geçen “الْمُنَافِقُونَ” (Münafıkûn) kelimesinden alır. Münafıkların özelliklerini anlatan bu sûre, bize bazı önemli noktaları aktarır:

  1. İkiyüzlülük: Münafıklar, dilleriyle inandıklarını söylerken kalpleriyle inkâr ederler. Yani yeminlerini kalkan olarak kullanıp, hem kendileri Allah’ın yolundan saparlar hem de insanları Allah yolundan alıkoymaya çalışırlar.
  2. Gurur ve İnkar: Münafıklar, önce inandıklarını söylerler, sonra kalpleriyle inkâr ederler. Bu yüzden kalpleri mühürlenir ve gerçeği anlayacak durumda değillerdir.
  3. Dış Görünüş ve İç Yüz: Münafıkların dış görünüşleri hoş olabilir. Ancak onların iç yüzleri sinsi ve ikiyüzlüdür. Onları sadece dış görünüşleriyle değil, davranışlarıyla da değerlendirmeliyiz.
  4. Münafıkların Tutumu: Münafıklar, inanmadıkları halde müslüman muamelesi gören kişilerdir. Onların bu tutumlarına devam etmeleri kendilerinin aleyhinedir.

Bu sûre, müminlere münafıkların tuzaklarına karşı uyanık olmalarını hatırlatır ve Allah’ın yolundan sapmamalarını vurgular. Ayrıca, gurur, ikiyüzlülük ve içtenlik konularında da önemli bir ikazda bulunur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...