onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Peygamberimizin Hayatı kategorisinde tarafından 2 5 7
“Kim Müslümanların bir işini üstlenip de kendisine duyduğu sevgi sebebiyle (liyakati olmayan) birini onların başına getirirse Allah’ın laneti onun üzerine olsun. Allah ondan ne bir tövbe ne bir fidye kabul eder.” (Hâkim, Müstedrek, C 4, s. 93.) Verilen hadise göre Hz. Peygamber’in işi ehline verilmesini istemesinin devletlerin gelişimine katkıları neler olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Hz. Peygamber’in işi ehline verme prensibinin devletlerin gelişimine katkıları oldukça önemlidir. Bu prensip, liyakat ve adaletin toplumda hâkim olmasını sağlar. Ehil kişilerin görevlendirilmesi, devlet yönetiminde verimliliği artırır, kaynakların doğru kullanımını teşvik eder ve toplumsal huzuru destekler. Ayrıca, liyakat esasına dayalı bir yönetim anlayışı, yolsuzlukların önlenmesine ve halkın devlete olan güveninin artmasına katkıda bulunur. İşlerin ehline verilmesi, aynı zamanda devletin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında da etkili bir faktördür. Çünkü ehil kişiler, sorumluluklarını bilen ve bu sorumlulukları yerine getirebilecek yetkinliklere sahip olan kişilerdir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...