onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 4 34 113

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Din, insan yaşamında önemli bir rol oynar. İnançlar, ahlaki değerler, toplumsal bağlar, ruhsal tatmin ve toplumsal düzen gibi unsurlar üzerinde derin etkisi vardır. Din, birçok insan için yaşamlarında rehberlik eden bir inanç sistemidir.

Dinin insan hayatındaki yeri ve önemi şu şekilde özetlenebilir:

  1. Vicdan ve Kontrol Aracı: Din, vicdan duygusunu harekete geçirerek, insanı kötülükten alıkoymaya ve iyiliğe teşvik etmeye çalışır. Bir bakıma din duygusu, insan vicdanında bir kontrol aracıdır. Bu sayede insan sadece açık değil, gizli kötülüklerden de uzak durur, iyi ve güzel işler yapmaya yönelir.
  1. Toplumsal Uyum ve İyi İşler: Din, insanın sosyal ve doğal çevreyle uyum içinde yaşamasını sağlar. İnsanın güzel ahlaka sahip olması, iyiye ve güzele doğru yönlendirir. Din, toplumda kardeşçe ve barışça yaşamayı öğretir. Aynı zamanda insanların maddi ve manevi olarak birbirlerine yardım etmelerini sağlar.
  1. İnsanın Yaratılışı ve Fıtratı: İslam’a göre insan başlangıçta en güzel bir kıvamda yaratılmıştır. İnsanlar, Allah tarafından gönderilen tevhid dininin esaslarını kavrayıp benimseyecek ve hayatlarını bu esaslara göre düzenleyecek seviyede zihnî, ruhî ve bedenî kapasiteye sahip kılınmıştır. İslam bilginlerine göre insanda hak dini benimseme temayülü fıtrîdir. İslam’ın insan ve din telakkisi, insanın ve dinin evrim iddialarıyla bağdaşmaz.

Din, bireyin manevi ihtiyaçlarını karşılar, toplumsal düzeni sağlar ve insanların hayatlarını anlamlı kılar. Her birey için dinin yeri ve önemi kişisel bir deneyimdir ve farklı inanç sistemleri bu deneyimi farklı şekillerde şekillendirir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...