onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
12 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 34 113

İnsanlık tarihi boyunca din, toplumları ve insan deneyimlerini şekillendiren merkezi bir rol oynamıştır. Dinin ortaya çıkışı, yayılması ve insan öncesi tarihindeki farklı formları, hem dini iddialarda bulunanlar hem de dini antropolojik evrimi anlamaya çalışanlar tarafından uzun süredir tartışılmaktadır.

Din, genellikle toplumların düzenini sağlamak için insanlar tarafından oluşturulduğu düşünülse de, bu teori sadece ilkel insanlara uygulanabilir ve dinin işlevini açıklar, ancak varoluş nedenini açıklamaz. Dinin insanlık için önemi, toplumsal düzenin yanı sıra, insanların evreni ve içindeki her şeyi anlama biçimlerini de etkilemiştir. Örneğin, çok tanrılı inanç sistemlerinin gelişiminde, insanların Tanrı kavramını insanlaştırma eğilimi gözlemlenebilir.

Din, tarih boyunca ve günümüzde de insan topluluklarının temel bir faktörü olmaya devam etmektedir. Dini kurumlar, bazen hükümet gücüyle işbirliği içinde, bazen de ona karşı çıkarak gelişmiştir. Dinin ne olduğunu anlamak, onun insanlık tarihindeki yerini ve etkilerini kavramak, bu nedenle karmaşık bir meseledir ve hem bilimsel kanıtlar hem de dini inançlar açısından daha geniş ve daha saygılı bir anlayış gerektirir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...