onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
18 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 35 113

Çizgi film karakterlerinden esinlenerek oyuncaklar üretilmesi hakkında farklı görüşler olabilir. Bazıları bunun çocukların hayal gücünü teşvik ettiğini ve eğlendirdiğini düşünebilir. Bazıları ise bunun çocukların gerçeklik algısını bozduğunu ve bazı çizgi film karakterlerinin kötü örnek oluşturduğunu savunabilir.

Örneğin, bir çalışmada, çizgi film karakterli oyuncaklarla oynayan çocukların, karakterli olmayan oyuncaklarla oynayan çocuklara göre daha fazla yaratıcı ve sosyal davrandıkları bulunmuştur. Başka bir çalışmada ise, çizgi film karakterli oyuncaklarla oynayan çocukların, karakterli olmayan oyuncaklarla oynayan çocuklara göre daha fazla şiddet eğilimli ve bağımlı oldukları gözlemlenmiştir.

Bu sonuçlar, çizgi film karakterlerinden esinlenerek oyuncaklar üretilmesinin hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, bu tür oyuncakların üretimi ve pazarlaması, çocukların dengeli bir şekilde oyun ve eğitim arasında denge kurmalarını sağlamak için dikkatle yönetilmeli ve denetlenmelidir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...