onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 32 117

Filozof, felsefe ile uğraşan, bilgelik arayan, varoluşsal soruları sorgulayan ve felsefi teoriler geliştiren kişidir. Filozof kelimesi Antik Yunanca’da “bilgelik aşığı” anlamına gelen φιλόσοφος (filasofos) kelimesinden gelir. Filozoflar, bilgi, gerçeklik, değerler, etik, adalet, güzellik gibi temel konuları incelerler ve düşünce ve sorgulama yetenekleriyle bilgiye ve insan doğasına derinlemesine bakarlar. Filozoflar, felsefe tarihi boyunca farklı felsefe dalları, gelenekleri ve okulları oluşturmuşlardır. Filozoflar, aynı zamanda sanat, tarih, ekonomi, sosyoloji, psikoloji, dilbilim, antropoloji, din ve siyaset gibi felsefeden ayrılan beşeri bilimler veya diğer bilimlerde de çalışmış olabilirler.

Filozof olmak için belirli bir yaşam tarzına göre yaşamak, kendi ön yargılarıyla yüzleşmek, hakikate ulaşma isteğini taşımak ve bilgece bir hayat sürmek gerekir. Filozof, bilginin peşinden, ona asla tam olarak ulaşamayacağını bile bile koşan kişidir. Filozof, dediği ile yaptığı birbiri ile uyumlu olan, savunduğu düşünceleri hayatına aktarabilen bir kişidir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...