onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
12 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 4 31 113

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bilinç ve düşünme arasında yakın bir ilişki vardır. Bilinç, genel olarak, insanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yetidir. Düşünme ise, karşılaştırmalar yapma, ayırma, birleştirme şekilleri kavrama yetisine sahip olmamızı ifade eder.

Bu iki kavram arasındaki ilişki, düşünmenin bilinçli bir eylem olmasıdır. Yani, bir şeyi düşünürken onu bilinçli olarak düşünürüz. Bilinçli olarak gerçekleştirilen fikir uğraşısı düşünme yetisi ile somutlaşır ve böylece insan yaşamına bir anlam kazandırır. Bilinçli bir şekilde ortaya çıkan haller, hareketler ve duyguların fikir haline getirilir ve düşünce ortaya çıkar. Bu süreçte düşünceler somutlaştırılır ve böylece insanın tüm düşünceleri bir anlam kazanır.

Bu nedenle, bilinç ve düşünme arasındaki bu ilişki, insanların karşılaştığı zor veya kolay her türlü olayla kolayca mücadele etmesini ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu yetenekler, insanları diğer canlılardan ayırır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...