onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Felsefi bir konuda deneme yazmak, bireyin düşünme, araştırma, yorumlama, eleştirme ve ifade etme becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Felsefi deneme yazarken, birey kendini ve çevresini sorgular, konulara çok yönlü bakar, kendi görüşünü mantıksal olarak temellendirir ve felsefi kavramları kullanır. Bu sayede, birey felsefenin temel sorunlarına ilgi duyar, yaratıcı ve tutarlı bir düşünce yapısı oluşturur, kendini ve çevresini anlama çabası içinde olur.

Felsefi deneme yazmak isteyen bireyler, öncelikle seçtikleri konuyla ilgili okumalar yapmalı, farklı görüşleri not almalı, kendi argümanlarını taslak halinde oluşturmalı, başkalarıyla tartışmalı, araştırmalarını derinleştirmeli ve yazılarını düzenli bir şekilde sunmalıdır. Felsefi denemelerde, konuyla ilgili görüş özgürce sunulurken, aynı zamanda sorgulayıcı, tutarlı ve sistemli bir yol izlenir. İleri sürülen görüşler temellendirilir ve mantıksal olarak ikna edicidir. Felsefi denemelerde kavramlara bilinen anlamlarının dışında yeni anlamlar da yüklenebilir ama bu anlamlar yazı içinde açıklanmalıdır.

Felsefi deneme yazmak, bireye hem felsefi hem de edebi bir zevk verir. Felsefi deneme, felsefenin güzelliklerini ve zorluklarını yaşatan, bireyin kendini tanımasına ve geliştirmesine katkı sağlayan bir yazı türüdür. Felsefi deneme yazmak isteyen bireyler, felsefi deneme yazma yarışmalarına katılarak, kendilerini test edebilir, ödüller kazanabilir ve felsefe ile ilgilenen diğer bireylerle tanışabilirler. Felsefi deneme yazmak, bireyin felsefi bir bakış açısı kazanmasına ve hayatın anlamını aramasına vesile olur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...