onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Felsefi deneme, felsefi bir konuyu inceleyen ve tartışan bir yazı türüdür. Felsefi denemelerin bazı temel özellikleri şunlardır:

  • Felsefi denemeler felsefi konuları ele alır. Bu konular arasında bilgi, gerçeklik, etik, metafizik ve insan doğası gibi konular yer alabilir.
  • Felsefi denemeler düşünceleri ele alır. Bu nedenle, düşünceyi anlamak ve analiz etmek için bir fikir ve argüman geliştirirler.
  • Felsefi denemeler, sistemli, tutarlı ve temellendirmeye dayalı olarak yazılan yazılardır. Felsefi denemelerde mantık ilkeleri etkili bir şekilde kullanılır, çelişkili yargılara yer verilmez, ileri sürülen tezler kanıtlarla desteklenir ve kavramlar açıkça tanımlanır.
  • Felsefi denemeler, felsefe tarihinin işaret ettiği temel problemlere ulaşabilmeli, bu problem ve kavramlar hakkında bilgi vermelidir.
  • Felsefi denemeler, bağımsız, yeni ve özgün görüşler içermelidir. Diğer filozofların düşüncelerini alıntılamak veya yorumlamak yerine, kendi bakış açısını ve yaratıcılığını ortaya koymalıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...