onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 37 113

Çevremizdekilerle selamlaşırken kullandığımız ifadeler, toplum ve kültüre göre değişebilir. Ancak genel olarak, en yaygın kullanılan selamlaşma ifadeleri şunlardır:

  • Merhaba: Türkçe’nin en sık kullanılan selamlaşma ifadesidir. Resmi veya gayri resmi durumlarda kullanılabilir. Karşılığı olarak da yine merhaba veya merhabalar denilebilir.
  • Selam: Merhaba ile aynı anlama gelir, ancak daha samimi ve arkadaşça bir ifadedir. Genellikle tanıdık kişiler arasında kullanılır. Karşılığı olarak da selam veya selamlar denilebilir.
  • Selamünaleyküm: İslami bir selamlaşma ifadesidir. Barış ve esenlik dilemek anlamına gelir. Genellikle dindar veya muhafazakar kişiler arasında kullanılır. Karşılığı olarak da aleykümselam denilebilir.
  • Günaydın: Sabah saatlerinde kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. İyi bir gün dilemek anlamına gelir. Resmi veya gayri resmi durumlarda kullanılabilir. Karşılığı olarak da günaydın veya iyi günler denilebilir.
  • İyi akşamlar: Akşam saatlerinde kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. İyi bir akşam dilemek anlamına gelir. Resmi veya gayri resmi durumlarda kullanılabilir. Karşılığı olarak da iyi akşamlar veya iyi geceler denilebilir.
  • Nasılsın?: Kişinin durumunu sormak için kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Genellikle tanıdık kişiler arasında kullanılır. Karşılığı olarak da iyiyim, teşekkürler veya sen nasılsın? denilebilir.
  • Ne haber?: Kişinin haberini almak için kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Genellikle tanıdık kişiler arasında kullanılır. Karşılığı olarak da iyilik, sağlık veya senden ne haber? denilebilir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...