onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

“Materyalist bir insan” ifadesi, genellikle maddeci düşünceyi savunan kişileri ifade etmek için kullanılır. Materyalistler, bilinç de dahil olmak üzere her şeyin maddeden oluştuğu düşüncesini savunurlar.

Materyalizm, varlığın özünün ve temel yapı taşının maddi olduğundan hareket eden bir felsefi dünya görüşüdür. Bu felsefi akım, soyut ve metafizik olguların tamamını reddeder. Materyalizm, her şeyin maddeden geldiğini ve yine madde olarak devam ettiğini savunur. Bu görüşe göre, bilgi gözlem ve deneyim sayesinde oluşur.

Örneğin, Marx, Engels ve Hegel, felsefede materyalizmin en önemli savunucuları arasında yer almaktadır. Materyalizm, aynı zamanda, varlıkların insan bilinci gibi maddi olmayan kavramlarla temellendirilmesine karşı çıkar. Onlara göre dış dünyanın gerçekliği sorgulanamaz ve insan da bu maddi dünyaya bağlıdır.

Bu bilgiler ışığında, “materyalist bir insan” ifadesi genellikle, her şeyin maddeden oluştuğunu ve bilincin de dahil olmak üzere tüm olguların maddi etkileşimler sonucu oluştuğunu savunan kişileri ifade eder.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...