onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Uyuşturucu maddelerin zararları hakkında topladığım bilgiler aşağıdaki gibidir:

  1. Uzun süreli kullanım: Uyuşturucu maddeler, uzun süreli kullanımlarda vücutta kalıcı hasarlara yol açabilmektedir.
  2. Bağışıklık sistemi: Uyuşturucu maddeler, bağışıklık sistemini zayıflatarak vücudu virüslere karşı korumasız bir hale getirir.
  3. Kalp ve damar sağlığı: İğne ile alındığında kan damarlarında ve kalp kapakçığında enfeksiyonlara neden olabilir. Kalp sağlığını olumsuz etkilediği için kalp krizi geçirme riski oldukça yüksektir.
  4. Karaciğer sağlığı: Karaciğer daha fazla çalışmak zorunda olduğu için zamanla hasar görür. İlerleyen zamanlarda karaciğer yetmezliğine neden olur.
  5. Zihinsel etkiler: Sürekli yaşanan zihinsel karışıklık nöbet, felç ve kalıcı beyin hasarlarına neden olur. Hafıza, dikkat, karar verme yetisini zamana kaybettirir.
  6. Beyin kimyası: Uyuşturucu kullananlarda beyin kimyası tamamen değişmektedir. Daha ilk kez kullanılsa bile çok ağır sonuçlara neden olabilmektedir.
  7. Kişisel bozukluklar: Kişisel bozukluklara yol açar. Kişinin iradesini kaybetmesine, istem dışı hareketlerde bulunmasına neden olur.
  8. Uyku sorunu: Uyku sorunu (Örneğin; uykusuzluk, rahatsız edici düşler) oluşabilir.
  9. Yeme isteği: Yeme isteğinde azalma ya da kilo verme görülebilir.

Bu bilgiler, uyuşturucu maddelerin zararları hakkında genel bir bakış sağlamaktadır. Ancak, her bireyin deneyimi farklı olabilir ve bu maddelerin etkileri kişiden kişiye değişebilir. Uyuşturucu maddelerin kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve yasal olarak da yasaktır. Bu nedenle, bu tür maddelerden uzak durmak en iyisidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...