onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Namaz, İslam’ın beş temel esasından biridir ve kulların bütün varlığıyla Rabbine yönelişinin sembolüdür. İşte namazın önemini vurgulayan bazı ayetler:

  1. “Kitaptan sana vahyedilenleri oku, namazı özenle kıl. Kuşkusuz namaz hayâsızlıktan ve kötülükten meneder. Allah’ı anmak her şeyden önemlidir. Allah yaptıklarınızı bilir.” (Ankebût suresi, 29/45)
  2. “İman eden kullarıma söyle: Alım satımın bulunmadığı, dostluğun fayda vermediği o gün gelmeden önce namazlarını dosdoğru kılsınlar, onlara verdiğimiz rızıklardan Allah rızâsı için gizli ve açık harcasınlar.” (İbrâhim suresi, 14/31)
  3. “Kitaba sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar var ya, işte böyle iyiliğe çalışanların ecrini biz asla zayi etmeyiz.” (A’râf suresi, 7/170)
  4. “Onlar öyle kimselerdir ki, Allah anıldığında kalpleri titrer, başlarına gelen musibetlere sabrederler, namazlarını özenle kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan Allah yolunda harcarlar.” (Hac suresi, 22/35)
  5. “Müminler kesinlikle kurtuluşa ermiştir; Ki onlar, namazlarında derin bir saygı hali yaşarlar.” (Mü’minûn suresi, 23/1-2)

Bu ayetler, namazın İslam’daki önemini ve namazın kılmakta olan kişi üzerindeki etkisini vurgulamaktadır. Namaz, dinin direği olarak nitelendirilir ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından “gözümün nuru” olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle, bu ibadete ehemmiyet vermek ve ona büyük bir azimle devam etmek son derece önemlidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...