onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde tarafından 4 31 113

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 5 39 152

Orman yangınlarını önlemek için alınabilecek bazı önlemler aşağıda listelenmiştir:

  1. Eğitim: İnsanların doğaya çöp, izmarit vb. atmaması gerektiği hakkında eğitim alması gerekmektedir.
  2. Ulusal park ve bahçe: Yangın riskinin fazla olduğu ormanlık alanların uygun koşulları taşıyan kesimlerinin ulusal park, tabiat parkları gibi koruma alanlarına dönüştürülmesi.
  3. Caydırıcı cezalar: Ormanları kasten yakan ya da ormanların yanmasına neden olan kişilere caydırıcı cezalar verilmeli.
  4. Tespit edilmeli: Yangın riskinin ve yangınların fazla olduğu yerler tespit edilmeli ve bu alanlarda sıcaklık, yağış, bağıl nem ve rüzgar gibi iklim elemanları sürekli izlenerek yangın sezonlarında daha fazla dikkatli olunmalıdır.
  5. Ekiplerin eğitimi tam olmalı: Yangın söndürme ekiplerinin eğitimleri tam olmalı, techizatları yeterli olmalı.
  6. Gözetleme noktaları: Yangın riskinin fazla olduğu bölgelere sabit gözetleme noktaları kule ve kulübeker gibi, gezici ve sabit gözeticiler ile gözetilmelidir.
  7. Acil müdahale ekipleri: Çıkan yangınların bir an önce söndürülmesi için orman alanlarının gerekli yerlerine acil müdahale ekipleri yerleştirilebilir.
  8. Yangın emniyet yolları: Orman yangınlarının çıkmasını engellemek alınacak önlemlere meydana gelen bir yangının saha olarak küçük kalmasını sağlamak bakımından yangın emniyet yolları ve yangın emniyet şeritleri yapılabilir.
  9. Su kaynaklarının korunması: Orman yangınlarıyla mücadele için su kaynaklarımızın korunması; su toplama sarnıçları, çukurları, yağmur hasadı, gibi yöntemlerle su rezervleri oluşturulması; bunların birbirlerine dizel pompalar ve yanmaz yangın hortumları ile bağlanması.

Bu önlemler, orman yangınlarının önlenmesinde büyük bir rol oynar. Ancak, her bireyin bu konuda bilinçli olması ve sorumluluk taşıması gerekmektedir.




Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...