onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
9 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde tarafından 2 5 7

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Olimpiyat Oyunları’nın kökeni, Antik Yunan’da Tanrı Zeus adına düzenlenen şenliklere dayanmaktadır. İlk Olimpiyatlar, M.Ö. 776 yılında Yunanistan’ın Olimpia bölgesinde, Isparta Kralı Likorgos’un önerisiyle yapılan şenlikler olarak kabul edilir. Bu oyunlar, sadece Yunanlı erkeklerin katılabildiği ve çıplak olarak yapılan yarışmalardı.

Ancak, modern Olimpiyat Oyunları’nın başlangıcı, Fransız Baron Pierre de Coubertin’in 1896 yılında Atina’da ilk oyunları düzenlemesiyle başlar. Coubertin, uluslararası spor organizasyonu fikrini öne sürdü ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ni kurdu. Bu oyunlar, her 4 yılda bir düzenlenmeye başlandı.

Kış Olimpiyatları ise 1924 yılında başladı ve her iki etkinlik son olarak 1992’de aynı yıl içerisinde gerçekleştirildi. 1994’te düzenlenen Kış Olimpiyatları ile birlikte iki etkinlik arasında ikişer yıllık fark oluştu. Olimpiyat Oyunları kapsamında, toplamda 13.000’in üzerinde sporcu 400’den fazla kategoride mücadele etmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...