onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 2 5 7

Modern Olimpiyat Oyunları, ilk defa 1896 yılında Atina’da düzenlenmiştir. Bu oyunlar, Fransız Baron Pierre de Coubertin’in önderliğinde kurulan Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilmiştir.

Baron Pierre de Coubertin, 1 Ocak 1863’te Paris’te doğmuştur. Fransa’nın 1870 yılında Prusya’ya yenilmesinden sonra, Coubertin’e göre, Fransa’nın düştüğü bu kaosun sebebi fosilleşmiş eğitim sistemiydi. Ona göre eğitim sistemi değişmeliydi. Fransız gencinin; güçlü, cesur, kuvvetli, karakterli, kişilikli, iyi ahlaklı ve inançlarını sağlamlaştıran yeni bir eğitim sistemine ihtiyacı olduğunu düşünen Coubertin eğitimci olmaya karar verdi.

Coubertin, İngiltere ve Amerika’ya giderek bu ülkelerin eğitim sistemlerini inceledi. Bu incelemeleri sırasında Anglo-Sakson eğitim sisteminde reform yapan Thomas Arnold’un fikirlerinden yararlandı. Çalışmaları sırasında takım sporlarının gençliğin benliğini bulmasında etkili olduğunu tespit etti.

Coubertin, İngiltere ve Amerika’ya yaptığı gezilerinin dönüşünde “Atletizm” ve “Atletik Sporlar” isimli dergileri çıkartmaya başladı. Daha sonra Fransa’da Racing Kulübü ve Atletizim ve Cemiyet demeklerini yönetmek üzere U.S.F.S.A. (Union des Societes François Spor Atlaletıquel Atletik Spor Kulüpleri Birliği) ismiyle kurulan teşkilatın genel sekreteri oldu.

Coubertin, artık sporu yalnız Fransa için değil, tüm dünya için düşünüyordu. Olimpiyatların dünya barışının temeli olduğunu düşünen Coubertin, eski Olimpia oyunlarını yeniden canlandırarak modern şartlara adapte etme fikrini araştırmıştır. Böyle düşünmesinin sebebi, gözündeki erdemlerin kaybolmuş veya hızla ölüyor olmasıydı.

23 Haziran 1894’te Coubertin önderliğinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi 13 ülke ve 79 temsilci ile ilk kez toplandı ve Olimpiyat Oyunlarının yeniden düzenlenmesine ve ilk olimpiyatların 1896’da Atina 'da düzenlenmesine karar verdi.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...