onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 248 813

Klasik dönemde Osmanlı toplumunda ailenin yeri ve önemi oldukça büyüktü. Aile, İslami kurallara göre şekilleniyordu. Aile; anne, baba ve küçük çocuklardan oluşmakla birlikte büyük baba, hala, teyze, amca gibi kişilerle yaşayan geniş aileler de vardı.

Evlilik meselesi Osmanlı toplumunda çok önemli bir yere sahipti. Devlet olarak evliliğe önem veren Osmanlı, kişiler arasında çok kadınla evlilik bulunsa da, tek eşle evliliğe teşvik etmiştir. Boşanma durumunda kadını zarar görmesini engellemek için mehir uygulamasına önem vermiştir.

Osmanlı toplumunda evin reisi babadır. Anne ise babanın en büyük yardımcısıdır. Kadın evlenirken çeyiz getiriyordu ve ayrıca mehir adı altında geliri vardı ve bunları istediği gibi kullanabiliyordu.

Osmanlı Devleti, geleceğin büyükleri olacak olan çocukların yetişmesine de çok önem veriyordu. Evlerde kadınlara ait haremlik ve erkek misafirlerin ağırlandığı selamlık bölümleri vardı.

Bu bilgiler, Osmanlı toplumunda ailenin önemli bir yere sahip olduğunu ve toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir rol oynadığını göstermektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...