onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde tarafından 4 61 184

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bir zamanlar, çok kirli bir şehirde yaşayan bir çocuk vardı. Adı Ali'ydi. Ali, her gün okula gitmek için evinden çıkardı. Ama yolda gördüğü manzara onu çok üzüyordu. Çünkü sokaklar çöp, duman, egzoz ve kirle doluydu. Ali, temiz hava soluyamıyor, güzel çiçekler göremiyor, kuş sesleri duyamıyordu. Ali, kirli doğada yaşamaktan nefret ediyordu.

Bir gün, Ali'nin sınıfı bir geziye gitti. Gezinin amacı, şehrin dışındaki bir ormanı ziyaret etmekti. Ali, ormana geldiğinde çok şaşırdı. Çünkü orada gördüğü manzara, şehirdekinden çok farklıydı. Orada ağaçlar, çiçekler, hayvanlar, kuşlar ve dereler vardı. Ali, orada temiz hava soluyor, güzel çiçekler görüyor, kuş sesleri duyuyordu. Ali, doğal güzelliklerden çok etkilendi. Ve orada yaşamak istediğini düşündü.

Ali, ormandan ayrılmak istemiyordu. Ama öğretmeni onu çağırdı. Ve Ali, arkadaşlarıyla birlikte otobüse bindi. Otobüs, şehre doğru yola çıktı. Ali, pencereden dışarı baktı. Ve yine kirli doğayı gördü. Ali, çok üzüldü. Ve kendine söz verdi. Bir gün, kirli doğadan kurtulup, temiz doğada yaşayacaktı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...