onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
30 kez görüntülendi
Türk Dili ve Edebiyatı kategorisinde tarafından 12 54 211

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Psikoloji, canlıların davranışlarını inceleyen ve bu davranışların altında yatan sebepleri ortaya koyan bir bilim dalıdır. Bilinçli ve bilinçsiz olayların yanı sıra duygu ve düşüncelerin incelenmesi söz konusudur. Psikoloji, organizmanın davranışlarını ve bu davranışlarla ilgili psikolojik, sosyal ve biyolojik süreçleri inceleyen pozitif bir bilimdir. Psikoloji biliminde, bilinçli veya bilinçsiz olayların yanı sıra duygu ve düşüncelerin incelenmesi söz konusudur.

Edebi eserlerde psikolojiden yararlanma, karakterlerin iç dünyalarını, duygusal durumlarını, düşüncelerini ve davranışlarını anlama, betimleme ve analiz etme amacıyla kullanılır. Psikolojinin edebiyatta kullanılması, okuyuculara daha derinlemesine ve gerçekçi karakterler sunma, eserlerin daha insan merkezli ve etkileyici olmasını sağlar. Edebiyat eserleri çoğunlukla kişileri ve olayları inceleyen, analiz eden yapıtlardır. Edebiyat aslında birçok bilim dalından yararlanır. Bu, edebiyatın, psikolojiyi kullanarak karakterlerin ve olayların daha derinlemesine anlaşılmasını sağlar. Bu sayede, okuyucular eserdeki karakterlerle daha fazla empati kurabilir ve eserin temasını daha iyi anlayabilirler.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...