onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Hayat Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Türkiye’de düğünler, bölgeye, kültüre ve inanca göre farklılık gösterir. Ancak genel olarak düğünler, kız isteme, nişan, kına gecesi ve düğün töreni gibi aşamalardan oluşur. Düğünlerde, misafirlere yemek ikram edilir, müzik eşliğinde oyunlar oynanır, gelin ve damada hediyeler verilir. Bazı yörelerde, düğünlerde özel gelenek ve görenekler de uygulanır. Örneğin:

  • Kırıkkale’de, erkek tarafı kız istemeye giderken canlı tavuk götürür ve bunu evin bahçesine bırakır. Bunun sebebi ise gelinin ailesinin evlerinden bir can çıktığını düşünerek yerine bir can gelmesini istemesi olarak bilinir.
  • Karadeniz’de, kız istemede çiftin yakınlarında iyi huylu olduklarını bildiği bir kişi ayakkabısını çıkarır ve atar. Ayakkabı düz gelirse bu evliliğin uğur getireceğine inanılır.
  • Diyarbakır’da, gelin damadın evinin kapısının önünde dolu bir testiyi kırar. Böylelikle evlilikleri bir ömür su gibi yolunda akıp gitmesi umulur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...