onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
37 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 9 106 459

Bir zamanlar, güzel bir ormanda yaşayan bir aile vardı. Orman, ağaçlarla dolu, hava taze ve temizdi. Aile, doğanın güzelliğini ve huzurunu her gün yaşamaya doyamazdı. Ancak bir gün, bir fabrika ormanın yanına kuruldu ve her şey onlar için bir anda değişmeye başladı.

Fabrika, her gün tonlarca atık üretiyordu. Bu atıklar, ormanın havasını, suyunu ve toprağını kirletmeye başladı. Ağaçlar solmaya, hayvanlar hastalanmaya başladı. Aile, bir zamanlar sevdikleri ormanın bu hale gelmesinden dolayı çok üzgündü.

Ailenin çocukları, bir zamanlar oynadıkları temiz havada artık oynayamıyorlardı. Aile, sağlıklarının bozulduğunu hissetmeye başladı. Kirli hava ve su, onları hasta ediyordu. Aile, bir zamanlar sevdikleri ormanda yaşamaktan artık mutlu olamıyorlardı.

Bu hikâye, kirli bir doğada yaşamanın neden istenmeyeceğini açıkça gösteriyor. Doğa, bizim yaşam kaynağımızdır ve onu korumak, hem kendimiz hem de gelecek nesiller için çok önemlidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...