onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 27 253 824

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Rönesans, bilim ve bilim felsefesi açısından büyük öneme sahiptir. Bu dönemde, bilim ve bilimsel yöntemler önemli bir gelişme göstermiştir. Gözlem, deney, hipotez ve matematiksel hesaplamaların bilimsel yöntem aşamaları olarak kabul edilmesi, bilimin yöntem kazanmasını hızlandırmıştır.

Rönesans döneminde özellikle astronomi ve anatomi konusunda ciddi kazanımlar elde edilmiştir. Kontrollü deneyler sayesinde, özellikle fizik alanında bilimsel hesaplamaların yapılması kolaylaşmıştır. Ayrıca, geçici açıklama modeli olan hipotezlerin doğrulanması da oldukça kolaylaştırılmıştır.

Rönesans döneminde, matematik, astronomi, fizik, kimya, biyoloji, tıp ve birçok alanda bilimsel çalışmalar hızlanmış ve bilimsel yöntemler daha fazla kullanılmaya başlamıştır. Ayrıca, Rönesans döneminin en dikkat çekici özelliği, matbaanın kullanılması ile birçok yazılı eserin basılmasını sağlamış olmasıdır.

Bu dönemde, Yunan Klasik Dönemi eserlerini okuyan ve inceleyen kesim, bazı şeyleri sorgulamaya ve felsefik düşünceye yönelmeye başlamıştır. Bu yönelişin sonucunda skolastik düşünce ve dogmacılık zayıflamıştır.

Sonuç olarak, Rönesans dönemi, bilim ve bilim felsefesi alanlarında devrimlere yol açmış bir dönemdir. Bu dönemde, pozitif bilimlerin önü açılmış ve anatomi, matematik, geometri, fizik gibi alanlarda gelişmeler yaşanmıştır.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...