onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 22 57

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in yüce ahlak üzerine olması, O’nun üstün kişiliğini, güvenilirliğini, hakkı gözetmesini, insana değer vermesini, hoşgörülü ve sabırlı olmasını ifade eder. O, Allah tarafından ihsan edilmiş, ikram edilmiştir. Yüce Allah onu insanların örnek alacağı kusursuz, eksiksiz ve seçkin bir şekilde yaratmıştır.

O’nun ahlaki özellikleri arasında, her türlü iyiliğin özünü simgeleyen şefkat, merhamet ve muhabbet, her durum ve şartta insanca oluşu, insana yakışırlığı temsil eden hilm, cömertlik, sabır ve cesaret, iman ağacının özünü teşkil eden takva, itidal ve hakkaniyet, her türlü güzellik ve olgunluğun en güzel elbiseleri olan tevazu, sadelik ve vefa bulunur.

Peygamberimiz, herkesin arzu edip de bir türlü ulaşamadığı en üstün değerleri ve olgunluğu mükemmel bir şekilde hayâtı boyunca ümmetine göstermiş, bütün insanlığın gözleri önüne sermiştir. Bu yüzden, Peygamberimiz’in yüce ahlakı, O’nun örnek kişiliğinin en belirgin özelliklerinden biridir. Bu özellikler, O’nun hayatının her anında görülür ve O’nun şahsiyetinin ayrılmaz parçaları haline gelir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...