onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
14 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde tarafından 3 5 11

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 2 4 7

Dolaşım sistemindeki bir sorun, diğer dokuları ve organları çeşitli şekillerde etkileyebilir:

  1. Kalbin pompalama işlevindeki sorunlar: Kalp, vücuttaki kanın dolaşımını sağlar. Kalbin pompalama işlevinde bir sorun olduğunda, kanın vücutta dolaşması zorlaşır.
  2. Kan akışındaki verimsizlik: Dolaşım sistemi, oksijen ve diğer besin maddelerini tüm organlara ve dokulara taşır. Dolaşım sisteminde bir sorun, bu besin maddelerinin hedef organlara ve dokulara ulaşmasını engelleyebilir.
  3. Tıkanmış veya daralmış kan damarları: Kan damarlarındaki tıkanıklıklar veya daralmalar, kanın vücutta serbestçe dolaşmasını engeller.
  4. Zayıflamış kan damarları: Zayıflamış kan damarları, anevrizma gibi durumlara yol açabilir. Anevrizmalar, arter duvarlarında zayıf noktalar oluşturur ve bu noktalar zamanla genişleyerek balon gibi şişer. Anevrizmalar herhangi bir arterde oluşabilir ve büyüdükçe, yırtılma (açılma) veya kan pıhtıları oluşturma riski artar.
  5. Dokuların nekrozu: Eğer oksijenle zengin kanı taşıyan damarlar etkilenirse, bu durum dokuların nekrozu (ölmüş hücrelerin birikmesi) ve potansiyel olarak kangren (ölü doku) oluşumuna yol açabilir.

Bu nedenle, dolaşım sistemindeki bir sorun, tüm vücutta bir dizi soruna neden olabilir. Bu sorunlar aniden ortaya çıkabilir veya yıllar içinde yavaşça gelişebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...