onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
14 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde tarafından 3 5 11

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 2 4 7
  1. Çölyak Hastalığı: Bu hastalık, besinlerdeki buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine karşı hassasiyet ile ortaya çıkar. Bağışıklık sistemi glüten adlı proteine karşı antikor geliştirir ve bu, ince bağırsaklarda hasara ve çölyak hastalığının gelişimine neden olur.

  2. İnsüline Bağlı Diyabet (Tip 1 Diyabet): Bu durumda, bağışıklık sistemi, pankreasın insülin salgılayan hücrelerine saldırır ve bu hücrelerin işlevlerini yerine getirememesine neden olur. Bunun sonucunda kan şeker düzeyleri sürekli yüksek kalır.

  3. Multiple Sklerozis (MS): MS, sinir hücrelerinin etrafını saran miyelin kılıfın zarar görmesi sonucu oluşur. Miyelin kılıfta meydana gelen bozulma; beyin ve omurilik ile vücudun diğer kısımları arasındaki mesaj iletiminin yavaşlamasına yol açar.

  4. Eklem Romatizması (Romatoid Artrit): Bu, vücudun kendi bağışıklık sisteminin yine kendi vücut dokularını yabancı olarak algılaması nedeniyle, kendi dokularına saldırması ile oluşur. Özellikle eklem zarları ve eklem dokularında kendini gösterir.

Grubunuzda her bir kişi bu hastalıklardan birini araştırabilir. Herkesin araştırmasını tamamladıktan sonra, bilgileri birleştirip bir sunum hazırlayabilirsiniz. Bu süreçte, herkesin eşit şekilde katkıda bulunmasına dikkat edin. 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...