onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde tarafından 4 35 113

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bir bölgenin iklim koşulları, o bölgenin bitki varlığını belirleyen önemli bir faktördür. İklim koşullarının bitki varlığı üzerindeki etkileri şu şekillerde olabilir:

  • Bitki türleri üzerinde etkilidir: İklim, yeryüzündeki bitki türleri ve bitki topluluklarının asıl karakteri ile yayılma alanlarını belirleyen en önemli ekolojik faktörlerin başında gelir.
  • Toprak oluşumu üzerinde etkili olmaktadır: İklim koşulları, toprak oluşumunu ve toprak tipini etkiler.
  • Bitkilerin büyüme ve gelişmesini etkiler: Sıcaklık, nem, yağış miktarı, rüzgâr, toprak tipi ve besin içeriği gibi iklim özellikleri, bitkilerin büyüme, gelişme ve dağılımını etkiler.
  • İklim değişikliği bitki yetiştiriciliğini etkiler: İklim değişikliği sebebiyle sıcaklık ve yağış gibi parametrelerin coğrafi değişkenlik göstermesi sonucunda, bitkiler gelecekte, ölümler, göçler veya adaptasyon zorunlulukları ile karşı karşıya kalabilir.

Bu nedenle, iklim değişikliğinin olası etkileri altında bitkilerin gelecekteki coğrafi dağılımlarının tahmin edilmesi önemlidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...