onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
9 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 37 113

Akraba evliliklerinin sebep olduğu hastalıklar genellikle genetik hastalıklardır. İşte bazıları:

  1. Zeka Geriliği: Akraba evliliklerinde sıkça görülen bir durumdur. Zeka geriliği, akraba evliliği sonucu oluşan genetik sorunlar ve hastalıklardan bir tanesidir.
  2. Orak Hücre Anemisi: Akraba evliliğinde ortaya çıkan bir hastalık türüdür. Orak hücre anemisi damar tıkanıklıkları sonucunda ortaya çıkmaktadır.
  3. Ölü Doğum: Akraba evliliklerinde görülen bir genetik sorunlar arasında ölü doğum görülmektedir.
  4. Doğumsal Kusurlar: Akraba evliliklerinde görülen bir durumdur. Doğumsal kusurlar ciddi risk barındırmaktadır.
  5. Talasemi: Talasemi halk arasında sıklıkla Akdeniz anemisi olarak bilinmektedir.

Bu hastalıklardan “Orak Hücre Anemisi” hakkında daha detaylı bir araştırma yapalım. Orak hücre anemisi, genetik bir bozukluk sonucu kırmızı kan hücrelerinin yarım ay ya da “orak” şeklini almasına neden olan bir kan hastalığıdır. Bu özel şekil, hücrelerin damar içinde sıkışmasına yol açabilmekte ve bu da ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir. Orak hücreli anemi, alyuvarlardaki oksijen taşıyıcı protein olan hemoglobinin anormalliği sonucu alyuvarların orak şeklini almasıyla oluşan otozomal resesif kalıtılan genetik bir hastalıktır. Solunumla aldığımız oksijen akciğerlerden kana geçerek alyuvarlarda bulunan hemoglobin proteinine bağlanır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...