onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
31 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 4 32 117

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 22 57

Felsefenin insan ve toplum hayatı üzerindeki etkileri oldukça geniş ve derindir. İşte bazı önemli etkileri:

  1. Düşünme Becerileri: Felsefe, bireylerin düşünme becerilerini geliştirir. Özellikle bireylerin karşılaştıkları sorunları çözebilmeleri düşünme becerilerine bağlıdır. Eleştirel düşünemeyen bireylerden, hayatı, dünyayı ve kendilerini anlamalarını beklemek boşuna olur.

  2. Eleştirel Düşünme: Felsefe, insanı ve toplumu sabit fikirlerden koruyan eleştirel bir söylem biçimidir. Bu söylem biçimi bireyin özgün bir düşünceye ulaşmasını sağlar. Bireye kendi farkındalığını sağlayan felsefe, insanı ezberlerden ve belirlenmiş sınırlardan korur.

  3. Bilim ve Teknoloji: Felsefe ve bilim; amaçları, yöntemleri ve sistematikleri bakımından farklı etkinliklerdir. Felsefe, bilimlerin kullandığı yöntemlerin, elde ettiği sonuçların, insan, toplum ve doğaya olan etkileri söz konusudur.

  4. Toplumsal İşlevler: Felsefe, insanların kendi değerlerini ve amaçlarını belirlemesine, toplumsal sorunlar hakkında daha fazla bilgi edinmelerine, politik konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarına ve estetik değerler hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olur.

  5. Özgür ve Bilinçli Toplum: Felsefe, kendini özgürce ve bilinçli bir şekilde ifade eden bir toplumun oluşmasını sağlar. Toplumda ortak kültür oluşmasını sağlar. İnsanların ön yargısız birlikte yaşayabilmeleri felsefe sayesindedir.

Bu etkiler, felsefenin insan ve toplum hayatındaki önemini göstermektedir. Felsefe, insanların dünyayı anlamalarına ve daha bilinçli bireyler olmalarına yardımcı olur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...