onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
81 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Seyit Onbaşı, asıl adıyla Seyit Ali Çabuk, I. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi’nde görev yapmış ve tarihe adını yazdırmış bir Türk askeridir. 1889 yılında Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Manastır köyünde doğmuş ve 1939 yılında aynı yerde hayatını kaybetmiştir.

En meşhur olayı, 18 Mart 1915’te Çanakkale Savaşı sırasında yaşanmıştır. Seyit Onbaşı, Rumeli Mecidiye Tabyası’nda görevliyken, top mermilerini sırtlayarak kundağına yerleştirmiş ve Birleşik Krallık’a ait HMS Ocean zırhlısını vurarak batmasına sebep olmuştur. Bu olay, onun kahramanlık sembolü olarak anılmasına ve halk arasında efsanevi bir figür haline gelmesine neden olmuştur.

Seyit Onbaşı’nın bu eylemi, Çanakkale Savaşı’nın seyrini etkileyen önemli bir an olarak kabul edilir ve Türk askeri tarihindeki yerini sağlamlaştırmıştır. Savaş sonrası, sivil hayata dönerek odunculuk ve kömürcülük yapmıştır. Seyit Onbaşı, Türk tarihinin en önemli figürlerinden biri olarak anılmaya devam etmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...