onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
14 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 5 11
  • Tekerlekli patenle hareket ederken, patenlerin tekerlekleri ile zemin arasında bir sürtünme kuvveti oluşur. Sürtünme kuvveti, bir cismin hareketine zıt yönde olan ve harekete karşı koyan bir kuvvettir. Sürtünme kuvveti, sürtünen yüzeylerin cinsine ve pürüzlülüğüne bağlıdır. Pürüzlü yüzeylerde, yüzeylerdeki girinti ve çıkıntılar birbirine girerek cismin hareket etmesini güçleştirir. Düz yüzeylerde ise, bu girinti ve çıkıntılar daha az olduğundan sürtünme kuvveti de o oranda azdır.
  • Bu bilgilere dayanarak, tekerlekli patenle pürüzlü bir zemine göre düz zeminde daha kolay hareket edilir, çünkü düz zeminde sürtünme kuvveti daha azdır. Sürtünme kuvveti az olduğunda, patenlerin hareket etmesi için daha az kuvvet gerekir. Ayrıca, sürtünme kuvveti, patenlerin hızını da azaltır. Pürüzlü zeminde, sürtünme kuvveti daha fazla olduğundan, patenlerin hareket etmesi için daha fazla kuvvet gerekir. Ayrıca, sürtünme kuvveti, patenlerin hızını da daha fazla azaltır.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...