onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
14 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 5 11

Elektronegatiflik, kimyada bağ yapımında kullanılan elektronların bağı oluşturan atomlar tarafından çekilme gücüdür. Elektronegatiflik, bir atomun elektron çekme gücünü ölçen bir kavramdır. Elektronegatiflik, bir atomun bağlı olduğu diğer atomların elektronegatifliğiyle karşılaştırılarak belirlenir. Elektronegatiflik, bir atomun oksitlenme veya indirgenme durumunu, asitlik-bazlık derecesini, oksitleyici-indirgeyici özelliğini, bağlanma kapasitesini ve diğer pek çok özelliğini etkiler.

Elektronegatiflik, bir birimi değildir. Elektronegatiflik, elektronları çekme gücü en fazla olan flor atomu baz alınarak, atomların birbirlerine göre güçlerini ifade eder. Elektronegatiflik, periyodik tabloda soldan sağa doğru gidildikçe artar, yukarıdan aşağıya gidildikçe ise azalır. Bu, atomların dış enerji seviyelerinin doluluk oranıyla ilgilidir. Dış enerji seviyesi hemen hemen tamamen doldurulmuş atomlar güçlü elektronegatiftirler ve kolaylıkla elektron alırlar. Buna karşın dış enerji seviyesi hemen hemen boş olan atomlar kolaylıkla elektron verirler ve güçlü elektropozitiftirler.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...