onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

İstanbul’un limanları şunlardır:

  • İstanbul Limanı: İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Karaköy ve Fındıklı semtleri arasında yer alan bir limandır. İstanbul Boğazı kıyısında, Salıpazarı ve Galata rıhtımı olarak ayrılan iki bölümden oluşur.
  • Ambarlı Limanı: İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Marmara Denizi kıyısında yer alan bir limandır. Türkiye’nin en büyük konteyner limanıdır. İhracat ve ithalat açısından önemli bir rol oynamaktadır.
  • Haydarpaşa Limanı: İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Marmara Denizi kıyısında yer alan bir limandır. Türkiye’nin en eski limanlarından biridir. Demiryolu bağlantısı olan bir limandır.
  • Galataport: İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Karaköy semtinde yer alan bir limandır. Yolcu gemileri ve yatlar için bir limandır. Turizm ve kültür açısından önemli bir rol oynamaktadır.
  • Marport: İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Marmara Denizi kıyısında yer alan bir limandır. Konteyner taşımacılığı için bir limandır. İstanbul’un en büyük ikinci konteyner limanıdır.
  • Asyaport: İstanbul’un Tekirdağ iline bağlı Barbaros beldesinde Marmara Denizi kıyısında yer alan bir limandır. Türkiye’nin ilk özel konteyner limanıdır. İstanbul’un dış ticaretinde önemli bir rol oynamaktadır.

Bu limanlar, İstanbul’un ulaşım, ekonomi, turizm ve kültür alanlarında önemli birer merkezdir. İstanbul, Türkiye’nin en çok limana sahip şehridir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...