onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde tarafından 12 54 222

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Araçlarda benzin, motorin ve LPG’ye alternatif olarak kullanılabilecek yakıtlar için şunları söyleyebilirim:

  • Elektrik: Elektrikli araçlar şarj edilebilir bataryalarla çalışır ve elektriği kullanarak motoru hareket ettirir. Elektrikli araçlar, çevre dostu, sessiz, verimli ve ekonomiktir. Ancak, elektrikli araçların şarj süresi, menzili, maliyeti ve altyapısı gibi bazı dezavantajları da vardır
  • Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG): CNG, doğal gazın yüksek basınç altında sıkıştırılmasıyla elde edilen bir yakıttır. CNG, benzin ve motorine göre daha ucuz, daha temiz ve daha güvenlidir. CNG, araçlarda özel tanklarla depolanır ve modifiye edilmiş motorlarda kullanılır. CNG, Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşmaya başlamıştır.
  • Biyoyakıt: Biyoyakıt, bitkisel veya hayvansal kaynaklı organik maddelerin işlenmesiyle elde edilen bir yakıttır. Biyoyakıt, yenilenebilir, biyolojik olarak parçalanabilir ve karbon nötrdür. Biyoyakıt, araçlarda benzin veya motorine karıştırılarak veya saf olarak kullanılabilir. Biyoyakıtın çeşitleri arasında biyodizel, biyoetanol, biyometan, biyobütanol ve biyohidrojen sayılabilir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...