onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
17 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde tarafından 5 20 89

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Belgrad’ın Fetihi, Osmanlı Devleti’nin gelişmesine çok yönlü katkılar sağlamıştır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Belgrad, Avrupa’ya açılan en önemli kapılardan biriydi. Osmanlılar, Belgrad’ı fethederek hem ticaret yollarını hem de savunma hattını güçlendirdiler.
  • Belgrad, Osmanlı kültür ve medeniyetinin bir merkezi oldu. Şehre Anadolu’dan göçmenler yerleştirildi ve Türk kültürü yaygınlaştı. Ayrıca şehir, Osmanlı mimarisi, sanatı ve edebiyatının güzel örneklerini barındırdı.
  • Belgrad, Osmanlılar için dini hoşgörünün bir simgesi oldu. Şehirde yaşayan Hristiyanlara mezhep hürriyeti tanındı ve vergiler indirildi. Osmanlılar, şehir halkının mal güvenliğini de sağladılar ve köleliği kaldırdılar.
  • Belgrad, Osmanlılar için siyasi prestijin bir kaynağı oldu. Şehrin fethi, Kanuni Sultan Süleyman’ın ilk büyük başarısıydı. Ayrıca şehir, Osmanlıların Avrupa’daki gücünü ve etkisini arttırdı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...