onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Hicret, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in Mekke’den Medine’ye göç etmesi ve İslam tarihinin başlangıcı olarak kabul edilen olaydır. Hicret, şu şekilde gerçekleşmiştir:

Hz. Muhammed (s.a.v.), Mekke’de müşriklerin baskı ve zulmüne maruz kalan müslümanlara, Medine’de yaşayan ensar adı verilen müslümanların kendilerine yardım edeceğini ve güvenli bir şekilde yaşayabileceklerini haber verdi. Bunun üzerine, müslümanlar küçük gruplar halinde Mekke’den Medine’ye hicret etmeye başladılar. Bu müslümanlara muhacir adı verildi.

Hz. Muhammed (s.a.v.) ise, son olarak en yakın dostu ve halifesi olan Hz. Ebu Bekir ile birlikte Mekke’den ayrıldı. Müşrikler, onları takip etmek ve öldürmek için plan yaptılar. Fakat Allah’ın yardımıyla, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Ebu Bekir, Sevr Mağarası’na sığınarak onlardan kurtuldular. Üç gün sonra, müşriklerin aramaktan vazgeçtiğini anlayınca, Medine’ye doğru yola çıktılar.

Medine’ye vardıklarında, ensar onları büyük bir sevinç ve coşkuyla karşıladılar. Hz. Muhammed (s.a.v.), muhacirleri ve ensarı kardeş ilan etti. Böylece, İslam’ın ilk toplumu ve devleti kuruldu .


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...