onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
22 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Hz. İbrahim (a.s.) ve oğullarının kıssasından çıkarılacak dersler şunlardır:

  • Allah’a tam bir teslimiyet ve güven içinde olmalıyız. Hz. İbrahim (a.s.) rüyasında Allah’ın emrini görünce hiç tereddüt etmeden oğlu İsmail’i (a.s.) kurban etmeye niyetlendi. Hz. İsmail (a.s.) de babasının bu kararına itaat etti ve Allah’ın emrini yerine getirmesini istedi. Bu, onların Allah’a olan bağlılıklarının ve sevgilerinin en yüksek derecesini gösterir.
  • Allah’ın emirlerine karşı şeytanın vesveselerine kulak asmamalıyız. Şeytan, Hz. İbrahim (a.s.) ve Hz. İsmail’in (a.s.) yolunu keserek onları Allah’ın emrinden vazgeçirmeye çalıştı. Fakat onlar şeytanı taşlayarak onun aldatmacasını boşa çıkardılar .
  • Allah’ın emirlerini yerine getirmek için fedakarlık yapmaya hazır olmalıyız. Hz. İbrahim (a.s.) oğlunu kurban etmek için bütün sevgisini ve bağlılığını aştı. Hz. İsmail (a.s.) de canını Allah yolunda feda etmeye razı oldu. Bu, onların Allah’ın rızasını her şeyden üstün tuttuklarını gösterir.
  • Allah’ın emirlerini yerine getirdiğimizde O’nun yardımını ve lütfunu göreceğiz. Hz. İbrahim (a.s.) oğlunu kurban etmek üzere bıçağı sürdüğünde Allah onu durdurdu ve yerine bir koç gönderdi. Bu, Allah’ın onların imtihanlarını başarıyla geçtiklerini ve onlara büyük bir mükafat verdiklerini gösterir .
  • Allah’a inananlar birbirlerine destek olmalı ve dayanışma içinde olmalıdır. Hz. İbrahim (a.s.) oğlu İshak’ı (a.s.) da doğurduktan sonra, hanımı Sare’nin isteği üzerine Hacer’i ve oğlu İsmail’i (a.s.) Mekke’de bıraktı. Fakat onları yalnız bırakmadı, sık sık ziyaret etti, onlara su ve yiyecek sağladı, onları korudu ve Kabe’yi inşa etmeleri için yardım etti.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...