onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
16 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Ankebût suresi, 45. ayetin yorumu için şunları söyleyebilirim:

  • Bu ayet, Kur’an’ın Allah tarafından Hz. Muhammed’e (sav) vahyedilen bir kitap olduğunu ve onun hem kendisinin hem de başkalarının okuması gerektiğini belirtir. Kur’an, insanlara doğru yolu gösteren, onları iyiliğe ve takvaya davet eden bir rehberdir.
  • Ayet ayrıca namazın önemini ve faydalarını vurgular. Namaz, müminlerin Allah ile bağlantı kurdukları, ona ibadet ettikleri, ondan yardım ve mağfiret diledikleri bir ibadettir. Namaz, insanı hayasızlık ve kötülükten alıkoyan, onu ahlaklı ve erdemli bir hayata yönelten bir eğitimdir. Namaz, Allah’ı zikretmenin en güzel yollarından biridir. Allah’ı zikretmek ise her şeyden büyük ve değerli bir ibadettir.
  • Ayet sonunda Allah’ın insanların yaptıklarını bildiğini ve onları hesaba çekeceğini hatırlatır. Bu da müminlere hem dünyada hem de ahirette sorumluluk bilinci verir. Müminler, Allah’ın rızasını kazanmak için hayatlarını Kur’an ve namaza göre düzenlerler.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...