onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) gençlik dönemini ana hatlarıyla şöyle anlatabilirim:

  • Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 571 yılında Mekke’de doğdu. Annesinin adı Amine, babasının adı Abdullah’tı. Babasını doğmadan önce, annesini ise 6 yaşında kaybetti. Dedesi Abdulmuttalip ve amcası Ebu Talip tarafından büyütüldü.
  • Peygamber Efendimiz (s.a.v.), gençlik döneminde dürüst, güvenilir, ahlaklı ve merhametli bir kişilik kazandı. Cahiliye toplumunda yaygın olan içki, kumar, putperestlik gibi kötü alışkanlıklardan uzak durdu. Halk arasında “el-Emin” yani güvenilir lakabıyla tanındı.
  • Peygamber Efendimiz (s.a.v.), gençlik döneminde ticaretle uğraştı. Amcası Ebu Talip’in yanında kervanlara katılarak ticaret öğrendi. Ticaret yaparken adaletli, doğru ve helal kazanç elde etmeye özen gösterdi. Ticaret sayesinde farklı kültürlerle tanıştı ve yeni yerler gördü.
  • Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 25 yaşında Hz. Hatice ile evlendi. Hz. Hatice, zengin ve saygın bir kadındı. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), onun ticaret işlerini yürütüyordu. Hz. Hatice, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) karakterine ve davranışlarına hayran kaldı ve ona evlenme teklif etti. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bu teklifi kabul etti ve mutlu bir evlilik yaşadı.
  • Peygamber Efendimiz (s.a.v.), gençlik döneminde toplumsal sorunlara duyarlı oldu. Mekke’de yaşanan haksızlık, zulüm ve adaletsizlik karşısında sessiz kalmadı. Hılful Fudul adlı bir cemiyete katılarak mazlumların haklarını savundu.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...