onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde tarafından 6 46 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 248 813

Besin zinciri, canlıların birbirlerini besin olarak kullanmasına göre oluşan bir sıralamadır. Besin zincirindeki canlılar, üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılar olarak üç gruba ayrılır. Üreticiler, güneş enerjisini kullanarak kendi besinlerini üretebilen canlılardır. Tüketiciler, başka canlıları yiyerek beslenen canlılardır. Ayrıştırıcılar ise, ölmüş canlıların veya atıkların parçalanmasını sağlayan canlılardır.

Bir sığır eti yediğinizde besin zincirinin ikincil tüketici basamağında yer alırsınız. Çünkü sığır eti, birincil tüketici olan sığırların etinden oluşur. Sığırlar ise, üretici olan bitkileri yiyerek beslenirler. Dolayısıyla, besin zinciri şu şekilde olur:

Bitki (Üretici) > Sığır (Birincil Tüketici) > İnsan (İkincil Tüketici)

Bir mısır yediğinizde ise besin zincirinin birincil tüketici basamağında yer alırsınız. Çünkü mısır, üretici olan bir bitkidir. Mısırı yiyerek beslenen insanlar, birincil tüketicilerdir. Dolayısıyla, besin zinciri şu şekilde olur:

Mısır (Üretici) > İnsan (Birincil Tüketici)

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...