onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
79 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 6 46 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 22 57

Türkiye’deki doğal göller, yeryüzünde doğal olarak oluşan su birikintileridir. Türkiye’deki doğal göller, farklı şekillerde oluşabilir. Örneğin, tektonik, volkanik, karstik ve buzul göller gibi. Türkiye’deki doğal göllerin sayısı yaklaşık 200 civarındadır. 

Türkiye’deki doğal göllerin başlıcaları şunlardır:

  • Van Gölü: Türkiye’nin en büyük ve en derin gölüdür. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Tuzlu ve sodalı bir göldür. Akdeniz iklimi etkisindedir. Bitki ve hayvan çeşitliliği azdır. İnci kefali balığı ve Van kedisi bu gölün simgeleridir .
  • Tuz Gölü: Türkiye’nin ikinci en büyük gölüdür. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Çok tuzlu bir göldür. Karasal iklim etkisindedir. Bitki ve hayvan çeşitliliği çok azdır. Flamingolar bu gölün ziyaretçileridir .
  • Beyşehir Gölü: Türkiye’nin üçüncü en büyük gölüdür. Akdeniz Bölgesi’nde yer alır. Tatlı bir göldür. Akdeniz iklimi etkisindedir. Bitki ve hayvan çeşitliliği fazladır. Milli park statüsündedir .
  • Eğirdir Gölü: Türkiye’nin dördüncü en büyük gölüdür. Akdeniz Bölgesi’nde yer alır. Tatlı bir göldür. Akdeniz iklimi etkisindedir. Bitki ve hayvan çeşitliliği fazladır. Elma bahçeleri ile ünlüdür .
  • Bafa Gölü: Türkiye’nin beşinci en büyük gölüdür. Ege Bölgesi’nde yer alır. Tuzlu bir göldür. Akdeniz iklimi etkisindedir. Bitki ve hayvan çeşitliliği fazladır. Tarihi ve kültürel değerleri ile dikkat çeker .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...