onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
64 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 6 46 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Amilaz enzimi, vücutta az miktarda tükürük bezleri, büyük bir çoğunluğu ise midenin arkasında bulunan pankreas tarafından üretilen bir sindirim enzimidir. Protein yapılı bir enzimdir. Amilaz enziminin işlevi, besinlerle birlikte vücuda alınan karbonhidratları ince bağırsakta sindirerek basit şekerlere parçalamaktır. Bu şekilde, karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesi sağlanır.

Amilaz enzimi iki farklı formda bulunur: alfa amilaz ve beta amilaz. Alfa amilaz, tükürük bezleri tarafından salgılanarak tükürüğün içinde ağız boşluğuna bırakılır. Bu da karbonhidratların sindiriminin ağızda başlamasının nedenidir. Beta amilaz ise pankreas tarafından üretilerek ince bağırsağa bırakılır. Burada karbonhidratların sindirimini tamamlar.

Amilaz enziminin normal değerlerinin dışında olması, genellikle bir hastalığın habercisidir. Özellikle pankreas hastalıkları, amilaz seviyesini etkileyebilir. Amilaz testi, kan veya idrar örneği kullanılarak yapılabilir. Amilaz testi sonuçları, hekim tarafından değerlendirilerek tanı ve tedavi sürecine karar verilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...