onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
143 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 35 113

Kazık köklü bitkiler, ana kökü iyi gelişmiş, kalınlaşmış ve toprağın içine doğru uzanan bitkilerdir. Yan kökler ise ana köke bağlı ve fazla gelişmemiştir. Kazık köklü bitkiler, genellikle odunsu ve çok yıllık bitkilerdir. Bazı otsu ve tek yıllık kazık köklü bitkiler de vardır.

Kazık köklü bitkilerin bazı örnekleri şunlardır:

  • Açık tohumlu bitkiler: Çam, ladin, sedir gibi bitkiler açık tohumlu bitkilerdir. Bu bitkilerin tohumları kozalak adı verilen yapılar içinde bulunur. Açık tohumlu bitkilerin kökleri kazık köktür.
  • Çift çenekli bitkiler: Havuç, fasulye, gül, lahana, bakla, bamya, gelincik gibi bitkiler çift çenekli bitkilerdir. Bu bitkilerin tohumlarında iki adet embriyonik yaprak (çenek) bulunur. Çift çenekli bitkilerin çoğunun kökleri kazık köktür.
  • Tek çenekli bitkiler: Bazı palmiyeler, muz, zencefil gibi bitkiler tek çenekli bitkilerdir. Bu bitkilerin tohumlarında tek bir embriyonik yaprak (çenek) bulunur. Tek çenekli bitkilerin bazılarının kökleri kazık köktür.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...